Loading images...

Ontdek muziek

 ONTDEK MUZIEK !

een cursus voor jongens en meisjes die kennis willen maken met muziek

 

In deze cursus:

  • experimenteren we in kleine groepjes met muziek: hoe komt het dat er muziek is? Wat is hoog en laag en hoe maak je dat? Je ontwikkelt maat- en ritmegevoel.
  • voeren we ook echte experimenten uit: we maken instrumentjes en doen wetenschappelijke proefjes : wat is eigenlijk muziek en geluid?
  • leren we het begin van het ritmisch notenschrift. Om samen muziek te maken gebruiken we onze stem, xylofoons, de piano en slagwerkinstrumenten.
  • luisteren we naar muziek: wat doet muziek bij jou van binnen, of bij beelden van een film of computerspel? Kunnen we zelf ook zulke muziek maken?
  • proberen we verschillende instrumenten uit.  We luisteren en verzamelen informatie over de instrumentenfamilies:  misschien zit jouw droominstrument er wel bij!!

Waar?         Muziekpraktijk Cynthia Beijdorff in Baarn
Wanneer?    Maandagmiddag
Leeftijd?      Jongens en meisjes uit groep 3, 4, en 5
start?          maandag 2 februari 2015

 

Voor ouders:
De meeste kinderen vinden het heerlijk om muziek te maken. Maar is muziekles wel iets voor  uw kind? En hoe kies je met je kind een instrument? Deze cursus geeft uw kind in ieder geval een basis voor  veel plezier in muziek.

Muziek geeft meer:

Er zijn tal van wetenschappelijke bewijzen dat muziek goed is voor de ontwikkeling kinderen. Door muziek te maken kunnen emoties geuit worden op een manier die niet direct is: je dóet en voelt. Je leert jezelf presenteren, je leert samen te werken, door te zetten, je krijgt zelfvertrouwen. En bovenal: samen zingen en musiceren doet iets met je, ontspant en geeft energie. Dat is altijd goed te merken bij het “ontdek muziek feest” waarmee we elke cursus afsluiten. Op dit feest laten de kinderen aan de ouders horen en zien wat ze geleerd hebben. We maken er samen met de ouders een feestje van, zodat de eerste optreedervaring een succeservaring is.

Oudergesprek:
Ik werk met kleine groepen, zodat ik uw kind ook echt aandacht kan geven en goed kan observeren. Tegen het einde van de cursus is er gelegenheid om mijn advies te vragen over het verdere muzikale pad van uw zoon of dochter. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen. Ook ben ik goed op de hoogte van de mogelijkheden in en om Baarn voor het volgen van muzieklessen op diverse instrumenten. Wat is er nou mooier dan een kind gelukkig te zien met het instrument van zijn keuze of vrolijk zingend in een musical of koor?

De docent:
Mijn naam is Cynthia Beijdorff. Ik ben afgestudeerd als docent en uitvoerend musicus dwarsfluit aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Na deze studie volgde ik een opleiding tot docent muziek en beweging. Ruim 11 jaar was ik als docent verbonden aan muziekschool Amersfoort en Soest. Mijn muziekpraktijk is in Baarn. Een vrolijke lichte ruimte, waar ik met veel plezier les geef. Daarnaast dirigeer ik de blazersklas van Crescendo en verzorg ik muziekprojecten voor basisscholen en organisaties voor kinderopvang.

Kosten van de cursus “ontdek muziek”:
De cursus wordt in kleine groepjes gegeven (5 tot maximaal 6 kinderen)
De lessen duren 50 minuten. De cursus kost 170 euro, inclusief lesmateriaal en omvat 16 bijeenkomsten, waarbij inbegrepen een avondles kijken bij een orkest, een generale repetitie en een slotuitvoering. Tegen het einde van de cursus bied ik de mogelijkheid tot een ouder-adviesgesprek over een muzikaal vervolg.
Er hoeft geen instrument aangeschaft te worden.
Na deze cursus zijn er vervolgmogelijkheden binnen mijn muziekpraktijk.

En verder?

Veel kinderen die de cursus volgden bespelen nu een instrument: piano, gitaar, blokfluit, saxofoon, dwarsfluit, viool, trombone, percussie of gingen zingen in een koor of doen aan streetdance of ballet. Deze kinderen komen dat graag laten zien als gast tijdens een van mijn leerlingenvoorstellingen. Een mooier compliment kan ik niet krijgen!

Ik hoop je snel te kunnen begroeten bij deze vrolijke cursus!

Contact:
Cynthia Beijdorff
06-10579544

inschrijven graag via het formulier onder het kopje contact.

links:
Meer over de muziekpraktijk kunt u vinden op www.muziekpraktijkbaarn.nl

www.muziekmaaktslim.nl

www.kiesjeinstrument.nl